AZ boekt nettowinst van 10,5 miljoen euro

AZ heeft over het seizoen 2016/2017 een nettowinst geboekt van 10,5 miljoen euro, zo meldt de club vrijdag. De Alkmaarders behaalden een omzet van 31,1 miljoen euro.

AZ heeft de positieve cijfers voornamelijk te danken aan de extra inkomsten uit de Europa League en de KNVB-beker, waarin de club de finale met 2-0 van Vitesse verloor. De omzet is met een kleine drie miljoen euro gegroeid.

Ook de transfers van Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) en Markus Hendriksen (Hull City) zorgden voor flink wat extra geld in Alkmaar. De transferinkomsten van Ridgeciano Haps (Feyenoord) en Derrick Luckassen (PSV) zijn niet meegenomen in dit boekjaar.

"Naast de aankoop van het stadion zullen we de opbrengsten aanwenden in lijn met de visie van AZ", reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn op de goede cijfers bij AZ.

"Denk daarbij aan aankopen van spelers, verdere investeringen in het trainingscomplex en verbouwingen van het stadion. Onze investeringen zijn gericht op duurzame verhoging van inkomsten, die weer ten goede kunnen komen aan het voetbal."

Top drie

Eerder maakten Ajax, Feyenoord en PSV de jaarcijfers bekend. De traditionele top drie van de Eredivisie behaalden eveneens een flinke miljoenenomzet.

Ajax kwam uit op een recordomzet van 118,2 miljoen euro. PSV noteerde 86 miljoen euro. Landskampioen Feyenoord had met 68,7 miljoen euro, net als Ajax, een recordomzet.

Lees meer over:
Tip de redactie