Strachan vertrekt na mislopen WK als bondscoach Schotland

Gordon Strachan stopt per direct als bondscoach van Schotland, zo meldt de nationale voetbalbond donderdag in een verklaring.

"De Schotse FA en Gordon Strachan hebben overeengekomen dat de kwalificatie voor het EK in 2020 door een andere bondscoach wordt geleid. We bedanken Gordon voor zijn passie, professionaliteit en inzet sinds zijn dienstverband in januari 2013 begon", schrijft de bond in een verklaring.

Strachan en zijn ploeg wisten zich niet te plaatsen voor het WK in Rusland volgend jaar zomer. Om een play-off plek af te dwingen, moest er zondag worden gewonnen van Slovenië, maar de Schotten kwamen niet verder dan een gelijkspel (2-2) in Ljubljana.

Behalve de 60-jarige Strachan, die van 1980 tot 1992 vijftig interlands speelde voor Schotland, vertrekt ook zijn assistent Mark McGhee.

Loting

Onder Strachan liep Schotland ook al het WK 2014 en het EK 2016 mis. In 1998, op het WK in Frankrijk, waren de Schotten voor het laatst present op een eindronde. Twee jaar eerder plaatsten de Schotten zich ook voor het EK.

De play-offs voor het WK worden van 9 tot en met 14 november gespeeld. Dinsdag om 14.00 uur uur is de loting in Zürich.

Lees meer over:
Tip de redactie