Koning bedankt Arjen Robben voor inzet bij Nederlands elftal

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag Arjen Robben bedankt voor zijn toewijding aan het Nederlands elftal. 

"Als ik zie hoe Arjen Robben zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft, dan wil ik hem hier hartelijk danken voor wat hij voor het Nederlands elftal gedaan heeft", zei het staatshoofd tijdens een ontmoeting met Nederlandse media op de derde dag van zijn staatsbezoek aan Portugal.

Dat Nederland zich niet heeft gekwalificeerd voor het WK van komende zomer in Rusland noemde de koning "treurig", maar ook "enigszins te verwachten." Koningin Máxima viel hem bij en noemde de "zeven doelpunten" die Oranje moest maken tegen Zweden om plaatsing af te dwingen.

Robben maakte dinsdag in de Johan Cruijff Arena beide doelpunten bij 2-0 overwinning op Zweden. Na afloop zei de aanvaller van Bayern München dat hij zijn laatste interland gespeeld heeft. "Het is tijd om het stokje door te geven aan de nieuwe generatie."

EK 2020

De 96-voudig international hield nog wel een kleine slag om de arm. "Zeg nooit nooit, maar tijdens het EK 2020 ben ik 36 jaar. Dat is een eind weg. De komende tijd wil ik al mijn energie steken in Bayern. Ik wil zo lang mogelijk op topniveau spelen."

Robben debuteerde in april 2003 in het Nederlands elftal en was goed voor 37 interlanddoelpunten. De geboren Groninger werd met Oranje tweede op het WK 2010 en derde op het WK 2014.

Tip de redactie