Lisse-trainer De Ruiter vindt dat Hoek geen recht had op nieuwe penaltyserie

FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter baalde woensdag van het verlies in de strafschoppensoap, waarin het bekerduel met HSV Hoek was ontaard. Hij vond dat de Zeeuwse club eigenlijk geen recht had op een tweede kans.

De club uit de bollenstreek had op 20 september de penaltyserie met 5-4 gewonnen, maar omdat die reeks tegen de regels in volgens het ABBA-principe werd genomen, besloot de KNVB dat de serie opnieuw moest. Een kort geding van Lisse bij de rechter veranderde daar niets aan.

De Ruiter was boos op de KNVB. "We nemen de KNVB zeker iets kwalijk en indirect neemt een aantal spelers Hoek ook iets kwalijk. Zij vinden: je moet je verlies nemen, als je een penalty minder hebt benut dan heb je verloren", zegt De Ruiter tegen FOX Sports.

"Dan kun je je verschuilen achter de regels, maar die regels zijn niet in hun nadeel geweest. Ik had het moeten zien als het ons was overkomen of wij naar Hoek waren afgereisd. Ik zou zelf uit principe hebben verzocht om niet mee te hoeven."

Premie

Hoek deed het woensdag - toen de strafschoppen gewoon om en om werden genomen - beter (6-5) en mag in de tweede ronde aantreden tegen Heracles Almelo. "Dit doet zeer, vooral plaatsvervangend. Ik heb de koppies in de kleedkamer gezien."

"Drie weken geleden hebben we feest gevierd, een keeper op de schouders gehad die de held van de avond was. De jongens hadden ook een bedrag bij kunnen schrijven, de premie zou verdeeld worden."

"Als je studeert, kan je dat geld heel goed gebruiken. Dat wordt dan in één klap van je afgenomen, dat doet pijn.''

Bekijk het programma in de KNVB-beker

Lees meer over:
Tip de redactie