Vidal komt terug op besluit en blijft toch beschikbaar voor Chileens elftal

Arturo Vidal gaat toch door als international. De 30-jarige middenvelder greep dinsdagnacht met Chili naast een ticket voor het WK in Rusland, wat zijn laatste eindtoernooi zou zijn, maar Vidal wil nog geen punt zetten achter zijn interlandloopbaan.

"Het missen van het WK is heel pijnlijk, maar Chili is een team dat bestaat uit vechters. Ik ben trots om voor mijn land te spelen en zal het nooit de rug toekeren. Voor Chili blijf ik altijd beschikbaar", aldus Vidal woensdagavond in een statement op Twitter.

Vidal kondigde in september aan na het WK in Rusland een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. Chili eindigde echter als zesde in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep en ontbreekt daardoor volgende zomer op het mondiale eindtoernooi.

De 3-0 nederlaag tegen Brazilië dinsdagnacht bleek funest voor Chili. Vidal miste die laatste WK-kwalificatiewedstrijd van zijn land door een schorsing. 

Vechten

De 95-voudig international vindt het pijnlijk dat Chili, waarmee hij op de WK's van 2010 (Zuid-Afrika) en 2014 (Brazilië) tot de achtste finales reikte, volgend jaar ontbreekt in Rusland. 

"We hebben duizenden kilometers gereisd om zware WK-kwalificatieduels te spelen en het is de eerste keer in tien jaar dat we met lege handen staan", aldus Vidal. "Dit is niet het einde van de wereld en ook geen einde van een generatie. We hebben nog veel om voor te vechten."

Vidal debuteerde op 19-jarige leeftijd in het nationale team en veroverde in 2015 en 2016 met zijn land de Copa America. Chili reikte afgelopen zomer tot de finale van de Confederations Cup, die werd verloren van Duitsland.

Lees meer over:
Tip de redactie