De Jupiler League-wedstrijd tussen FC Oss en Jong AZ moet worden overgespeeld, zo meldt de KNVB maandag. Bij de Alkmaarse club stonden bij het duel op 15 september negen minuten lang te veel oudere spelers op het veld.

Op maandag 23 oktober treffen FC Oss en Jong AZ elkaar opnieuw in het Frans Heesen Stadion. Drie weken geleden won Jong AZ met 0-2, mede door basisplaatsen van Rens van Eijden (29) en Ricardo van Rhijn (26).

Daar kwam na 63 minuten Abdel Malek El Hasnaoui (23) bij en dat was er één te veel. Negen minuten later werd Van Rhijn naar de kant gehaald door Jong AZ-trainer Martin Haar. 

FC Oss diende protest in bij de KNVB en kreeg aan de hand van de reglementen gelijk. Bij beloftenelftallen in de Jupiler League is de regel dat er maar twee spelers van 23 jaar en ouder in het veld mogen staan. Spelers die voor 1 januari 1995 zijn geboren gelden als dispensatiespelers.

Samenvatting FC Oss – Jong AZ (0-2)
307
Samenvatting FC Oss – Jong AZ (0-2)

Druijf

De doelpunten bij de geschrapte wedstrijd werden gemaakt door Van Rhijn en Ferdy Druijf. De goals zullen niet in de statistieken worden opgenomen. De nieuwe editie van FC Oss tegen Jong AZ begint op 23 oktober op 20.00 uur.

FC Oss staat op de zevende plaats in de Jupiler League. Jong AZ, dat vorig seizoen kampioen werd van de Tweede Divisie, staat elfde, maar beide clubs hebben nu een dus een wedstrijd minder gespeeld dan de rest.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League