Jan Vertonghen evenaarde zaterdag met België tegen Bosnië-Herzegovina (3-4 winst) recordinternational Jan Ceulemans, maar stapte toch met gemengde gevoelens van het veld.

De 96-voudig international ging onder de bal door bij de tweede treffer van Bosnië, waardoor de 'Rode Duivels' op een 2-1 achterstand kwamen.

"Het zag er stom uit en zo voelde ik me ook op dat moment. En die bal ging er natuurlijk nog in ook. Dan gaat het niet om hoeveel keer je valt, maar wel om hoeveel keer je opstaat", aldus Vertonghen tegenover Sporza.

De Belgen, al gekwalificeerd voor het WK, wisten het tij daarna nog te keren en stapten uiteindelijk met 3-4 winst van het veld in Bosnië. Vertonghen nam de derde treffer van België voor zijn rekening.

Juichen

"We hebben het gelukkig nog om weten te draaien en ik was blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen", zei Vertonghen.

"Je hebt toch het gevoel dat je iets oplost en ik was er zelf heel blij mee. Ik durfde niet te juichen na wat er gebeurd was, maar ik was heel blij."

De 30-jarige verdediger zal de wedstrijd tegen Bosnië naar eigen zeggen niet snel vergeten. "Niet alleen voor de evenaring van het record, maar ook door het wedstrijdverloop en de randzaken op en naast het veld."

Live op de hoogte blijven van alle duels in de WK-kwalificatie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de WK-kwalificatie