De Verenigde Staten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote stap gezet naar het WK van volgend jaar in Rusland. In Orlando werd concurrent Panama eenvoudig met 4-0 aan de kant gezet.

Door de overwinning staat de ploeg van bondscoach Bruce Arena in de WK-kwalificatiegroep van de CONCACAF nu derde met twaalf punten uit negen duels, achter het al geplaatste Mexico (21) en Costa Rica, dat met vijftien punten ook vrijwel zeker van een WK-ticket is.

De eerste drie landen in de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De nummer vier is veroordeeld tot het spelen van play-offs.

Panama, dat bleef steken op tien punten met nog één duel te gaan en nu dus vierde staat, kwam er tegen de VS niet aan te pas. Bij rust was het mede dankzij twee treffer van voormalig AZ-spits Jozy Altidore al 3-0. Christian Pulisic van Borussia Dortmund maakte de openingstreffer.

In de tweede helft namen de Amerikanen verder afstand dankzij een doelpunt van Bobby Wood. In de laatste speelronde van de kwalificatiereeks neemt de VS het op tegen Trinidad en Tobago, dat geen kans meer heeft op WK-deelname.

Lozano

Bij Mexico-Trinidad en Tobago, het andere groepsduel dat zaterdag werd gespeeld, had PSV-aanvaller Hirving Lozano een hoofdrol.

tekende in de 78e minuut voor de gelijkmaker, waarna de Mexicanen dankzij Javier Hernandez (88e minuut) en Hector Herrera (90e minuut) alsnog de overwinning pakten.

Costa Rica-Honduras ging niet door vanwege slechte weersomstandigheden. De wedstrijd wordt in de nacht van zaterdag op zondag ingehaald.