Andres Iniesta blijft FC Barcelona trouw. De clubicoon tekent vrijdag een 'contract voor het leven' bij de club waar hij in 1996 in de jeugdopleiding terechtkwam en in 2002 onder trainer Louis van Gaal debuteerde in de hoofdmacht.

Het vorige contract van de 33-jarige middenvelder liep na dit seizoen af. Iniesta onderhandelde al langere tijd met de clubleiding en liet onlangs al weten snel goed nieuws te kunnen melden.

Iniesta zet later vrijdag zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis bij Barcelona. Het is nog niet bekend hoe lang de routinier wil doorgaan met zijn loopbaan.

Sinds zijn debuut vijftien jaar geleden kwam de 126-voudig Spaans international tot 639 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarin hij 55 keer scoorde.

Alleen middenvelder Xavi, die in de zomer van 2015 na zeventien seizoenen vertrok uit Camp Nou, speelde meer duels voor de Catalaanse topclub: 767.

Champions League

Iniesta won met Barcelona onder meer vier keer de Champions League en acht keer de Spaanse landstitel. Ook prijken het WK voor clubs, de Europese Super Cup (beide drie keer), de Spaanse beker (vijf keer) en de Spaanse Super Cup (zeven keer) op zijn palmares.

Daarmee heeft Iniesta samen met ploeggenoot Lionel Messi een record in handen. Beiden wonnen dertig prijzen met Barcelona, meer dan iedere andere speler.

Met het Spaanse elftal werd Iniesta in zowel 2008 als 2012 Europees kampioen. Tussentijds, in 2010, was de middenvelder met zijn land bovendien de beste op het WK.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division