Tom Beugelsdijk moet toch rekening houden met een schorsing. De tuchtcommissie van de KNVB sprak de verdediger van ADO Den Haag vrijdag vrij, maar de aanklager betaald voetbal gaat in beroep.

Beugelsdijk kan de eerstkomende competitiewedstrijd, op zondag 15 oktober thuis tegen Excelsior, sowieso meespelen.

De beroepszaak komt niet eerder dan dinsdag 17 oktober voor bij de commissie van beroep in Zeist. Dat heeft te maken met de beroepstermijn én het feit dat de partijen tijd moeten krijgen om zich voor te bereiden op de beroepszaak.

Beugelsdijk deelde zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda een elleboogstoot uit aan Pablo Mari. De tuchtcommissie gaf vrijdag aan dat dat op televisiebeelden te zien is, maar dat alleen die beelden onvoldoende bewijs zijn voor een veroordeling.

Volgens het reglement heeft een tuchtcommissie namelijk minimaal twee bewijsmiddelen nodig om een straf uit te spreken en die kunnen in deze zaak niet worden geleverd volgens de commissie.

Doelpunt

Dat was een tegenvaller voor de aanklager betaald voetbal, die tijdens de behandeling bij de tuchtcommissie zijn strafeis juist verhoogde van vier naar vijf wedstrijden onvoorwaardelijk. ADO en Beugelsdijk waren niet akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel van vier duels.

ADO won het duel met NAC met 1-0 door een doelpunt van Beugelsdijk. Na de wedstrijd op 15 oktober tegen Excelsior wacht voor ADO op zaterdag 21 oktober het uitduel met VVV-Venlo.

Live op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie