Bondscoach Jorge Sampaoli van Argentinië gaat Paulo Dybala niet opstellen in de resterende WK-kwalificatieduels met Peru en Ecuador. De spits kan naar eigen zeggen niet goed samenspelen met Lionel Messi.

"Er is te weinig tijd om aan het samenspel tussen Messi en Dybala te werken", zei de 57-jarige Sampaoli woensdag (lokale tijd) op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Peru dat donderdagnacht wordt gespeeld. "We moeten ons op andere opties richten." 

Dybala gaf onlangs aan dat hij het moeilijk vindt om samen te spelen met Messi, omdat de aanvaller van Juventus een vergelijkbaar type is en op dezelfde positie wil spelen als de sterspeler van Barcelona.

Naast Messi stelt Sampaoli waarschijnlijk ook Angel Di Maria van PSG en Atalanta Bergamo-aanvaller Papu Gomez op. De 27-jarige spits Dario Benedetto van Boca Juniors maakt vermoedelijk zijn basisdebuut, omdat Sergio Aguero een ribblessure heeft overgehouden aan zijn auto-ongeluk in Amsterdam.

Bombanera

Argentinië zal donderdagnacht aantreden in het stadion van Boca Juniors in plaats van dat van River Plate, waar de ploeg meestal zijn interlands speelt. Sampaoli hoopt dat de supporters in het roemruchte Bombanera het team meer zullen steunen.

Argentinië moet aan de bak om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het WK in Rusland. De verliezend WK-finalist van 2014 staat vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule waar alleen de eerste vier landen zich rechtstreeks plaatsen. De nummer vijf speelt een play-offronde tegen Nieuw-Zeeland, de winnaar van de Oceanische poule.

Mochten de Argentijnen plaatsing mislopen dan is dat voor het eerst sinds 1970.

Het duel tussen Argentinië en Peru begint in de nacht van donderdag op vrijdag om 01.30 uur Nederlandse tijd. Op dinsdag spelen de Argentijnen de laatste wedstrijd op bezoek bij Ecuador in de laatste poulewedstrijd.