De vrouwen van Ajax hebben woensdag hun Champions League-debuut opgeluisterd met een zege. De ploeg van trainer Benno Nihom was in de heenwedstrijd tegen Brescia knap met 1-0 te sterk. 

Ajax stelde de overwinning op sportpark De Toekomst pas twee minuten voor tijd veilig. Linda Bakker kopte via de binnenkant van de paal raak na goed voorbereidend werk van Desiree van Lunteren aan de rechterkant.

De regerend landskampioen en bekerhouder stond toen al lange tijd met tien speelsters op het veld. Scheidsrechter Lorraine Clark stuurde Marjolijn van de Bighelaar al na twintig minuten weg na een slaande beweging.

Ajax hield ondanks de ondertalsituatie goed stand tegen Brescia, dat vorig seizoen als tweede eindigde in de Serie A. De thuisploeg kreeg kansen via Liza van der Most en Loïs Oudemast, maar een treffer bleef voor rust uit.

Kansen

Ook in de tweede helft deden Ajax en Brescia weinig voor elkaar onder, waardoor het aantal grote kansen schaars was.

Brescia oefende in de slotfase de meeste druk uit en kreeg daardoor ook wat mogelijkheden, maar de Spaanse Ajax-keepster Eli Sarasola reageerde tot twee keer toe attent op een Italiaanse aanval en voorkwam daarmee een uitdoelpunt.

Ajax leek genoegen te moeten nemen met een remise, maar een goede uitbraak in de slotfase was genoeg om alsnog te winnen. De return in Brescia staat volgende week woensdag op het programma.