Kevin Strootman ontbreekt definitief bij Oranje in de cruciale WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Zweden. De 27-jarige middenvelder van AS Roma is niet fit genoeg om komende week in actie te komen. 

Strootman meldde zich maandag niet in Noordwijk bij het Nederlands elftal vanwege een spierblessure, die hij zondag opliep in de uitwedstrijd tegen AC Milan. 

De kans was aanwezig dat de 37-voudig international deze week nog zou aansluiten, maar dat is nu uitgesloten. Bondscoach Dick Advocaat roept geen vervanger op voor de oud-PSV'er, waardoor de selectie uit 24 spelers blijft bestaan. 

Oranje speelde de laatste WK-kwalificatiewedstrijd op 3 september tegen Bulgarije ook zonder Strootman, die toen geschorst was. De middenvelder deed in zes van de tot dusver acht WK-kwalificatieduels van Oranje mee. 

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
55
Zo kan Oranje toch nog het WK halen

Tweede plek

De ploeg van bondscoach Dick Advocaat moet komende week een achterstand van drie punten op nummer twee Zweden wegwerken om kans te houden op het WK van volgende zomer in Rusland.

Oranje gaat zaterdag eerst op bezoek bij Wit-Rusland en speelt dinsdag in de Johan Cruijff Arena tegen Zweden. Beide duels beginnen om 20.45 uur. 

Live op de hoogte blijven van de duels van Oranje? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de standen in de WK-kwalificatie