Iliass Bel Hassani mag zich weer melden bij het eerste elftal van AZ. De 25-jarige middenvelder maakte tijdens de voorbereiding op het seizoen geen goede indruk op de technische staf en moest daardoor een maand lang buiten de groep aan zijn conditie werken.

Nu is de 25-jarige Bel Hassani weer welkom in de Alkmaarse selectie, die door het wegvallen van middenvelder Marko Vejinovic wel wat versterking kan gebruiken op het middenveld.

"Vanuit de club heeft Iliass de kans gekregen om eventueel ergens anders te gaan spelen", legt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ uit. "Hij heeft ervoor gekozen om te blijven en bij ons verder te gaan."

"Hij is naar eigen zeggen nog lang niet klaar bij AZ. Gelukkig niet, want hij kan heel goed voetballen. Iliass sluit nu weer aan bij de A-selectie en is straks helemaal wedstrijdfit", voorspelt Huiberts.

Basisplaats

Bel Hassani maakte vorig jaar zomer vlak voor de transferdeadline de overstap van Heracles Almelo naar AZ. Onder trainer John van den Brom wist de linksbenige Rotterdammer nog geen vaste basisplaats te veroveren bij de Noord-Hollanders.

Maandag maakte AZ bekend dat het de rest van het seizoen geen beroep meer kan doen op Feyenoord-huurling Vejinovic. De 27-jarige middenvelder heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en wacht een maandenlange revalidatie.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie