Feyenoord heeft in het afgelopen seizoen een recordomzet van 68,7 miljoen euro gedraaid, zo blijkt uit het jaarverslag dat dinsdag is gepubliceerd door de Rotterdamse club. Tevens werd een nettowinst geboekt van 6,2 miljoen euro.

Het is het zesde jaar op rij dat Feyenoord winst maakt. De goede cijfers zijn mede het gevolg van het sportieve succes. De Rotterdammers werden in mei voor het eerst sinds 1999 kampioen van Nederland.

Vorig jaar bedroeg de omzet nog 60,6 miljoen euro. De stijging is voornamelijk het gevolg van deelname aan de Europa League en de daarmee gepaard gaande wedstrijdinkomsten. Daarnaast namen de inkomsten uit merchandising toe.

Feyenoord werd in de Europa League in december 2016 uitgeschakeld in de groepsfase. De Champions League-inkomsten van dit seizoen zijn niet meegenomen in de jaarcijfers van afgelopen seizoen. Mede door de deelname aan het miljoenenbal verwachten de Rotterdammers ook volgend seizoen een positief bedrijfsresultaat te realiseren.

De inkomsten uit transfers zorgden er bovendien voor dat het eigen vermogen van Feyenoord is gegroeid van 19,8 miljoen naar 24 miljoen euro.

Dit verdient een Nederlandse club aan de Champions League
86
Dit verdient een Nederlandse club aan de Champions League

Transfers

Feyenoord is op basis van de halfjaar- en prognosecijfers voor 2017/2018 en de ingediende begroting ingedeeld in de gezonde categorie III van het KNVB-licentiesysteem.

De vijftienvoudig landskampioen is de derde Nederlandse topclub in korte tijd die de jaarcijfers presenteert. Ook Ajax presenteerde een recordomzet: 118,2 miljoen. De Amsterdammers maakten liefst 49,5 miljoen winst.

PSV zag de jaaromzet stijgen naar 85 miljoen euro en er werd een kleine winst geboekt van 2,2 miljoen euro.

Slotboom

Rob Slotboom besloot na de afsluiting van het boekjaar terug te treden uit de raad van commissarissen. Hij had namens de Vrienden van Feyenoord (VvF) sinds juni 2014 zitting in het toezichthoudend orgaan.

De VvF gaat op zoek naar een geschikte opvolger, die evenals Slotboom vooral de taak zal hebben op voetbaltechnisch gebied kennis en expertise toe te voegen aan de rvc.

Live op de hoogte blijven van de Eredivisie? Download de NUsport-app.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie