ADO Den Haag tekent beroep aan tegen de vier duels schorsing voor Tom Beugelsdijk, zo laat de club dinsdag weten. De club is het niet eens met het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB.

Beugelsdijk wordt verweten dat hij zaterdag in de slotfase van de uitwedstrijd tegen NAC Breda (0-1 winst) een elleboogstoot uitdeelde aan Pablo Mari. Kort daarvoor maakte de ADO-verdediger de winnende goal in het Rat Verlegh Stadion.

De aanklager van de KNVB besloot dinsdag om in een schikkingsvoorstel Beugelsdijk voor vier duels te schorsen. Daar gaat ADO niet mee akkoord.

Trainer Alfons Groenendijk liet al weten het absoluut niet eens te zijn met het voorstel. "Het lijkt wel alsof hij iemand heeft vermoord", zo zei hij tegen het AD. Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient.

Feyenoord

Als de 27-jarige Beugelsdijk daadwerkelijk voor vier wedstrijden geschorst wordt, dan mist hij de uitwedstrijden tegen VVV-Venlo (21 oktober) en PEC Zwolle (28 oktober) en de thuiswedstrijden tegen Feyenoord (5 november) en Heracles Almelo (19 november).

Beugelsdijk is aanvoerder van ADO, dat met tien punten uit zeven wedstrijden op een verdienstelijke negende plek staat in de Eredivisie. Aan het einde van vorig seizoen was hij nog geruime tijd bankzitter.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie