Het duel tussen Ajax en de amateurs ASV De Dijk in de tweede ronde van de KNVB-beker wordt afgewerkt in het stadion van FC Volendam. Het bestuur van De Dijk hakte maandagavond de knoop door tijdens een vergadering.

De politie liet vorige week weten het terrein van De Dijk niet geschikt te vinden voor de bekerwedstrijd tussen beide Amsterdamse clubs.

Tweede Divisionist De Dijk moest op zoek naar een andere locatie met betere veiligheidsvoorwaarden. Ook het Olympisch Stadion was een optie, maar de club koos voor het KRAS Stadion in Volendam.

"We hebben twee uitstekende voorstellen gehad. Voor ons gaf de doorslag dat het spelen van de wedstrijd in Volendam veel minder organisatorische problemen oplevert", zegt De Dijk-voorzitter Ton Langelaar tegen Het Amsterdamsche Voetbal.

Kunstgras

In het stadion van FC Volendam, dat plek heeft voor 7.400 toeschouwers, ligt een kunstgrasmat. "Dat heeft geen invloed op onze keuze gehad, maar is natuurlijk wel een extra voordeel", aldus Langelaar. De Dijk speelt namelijk zelf ook op kunstgras.

In de eerste ronde van het bekertoernooi moest Ajax eveneens uitwijken naar een ander stadion dan het sportpark van de tegenstander. Het duel met SVV Scheveningen (1-5) werd gespeeld in het stadion van ADO Den Haag.

De wedstrijd tussen Ajax en De Dijk begint woensdagavond 25 oktober om 18.30 uur.

Samenvatting Scheveningen-Ajax (1-5)
180
Samenvatting Scheveningen-Ajax (1-5)