Edwin van de Sar heeft zijn taken als voorzitter van het technisch hart neergelegd bij Ajax. De algemeen directeur draagt het stokje over aan directeur spelersbeleid Marc Overmars.

Dat meldt Ajax maandag op de website van de club. Het technisch hart bestaat naast Overmars uit Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali.

"Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden", licht Van der Sar toe. De uitkomst daarvan is dat Overmars de wekelijkse vergadering over het technische beleid van de Amsterdamse club gaat leiden.

Overmars is als directeur spelersbeleid verantwoordelijk voor het transferbeleid en de scouting. Bovendien fungeert hij als aanspreekpunt voor trainer Marcel Keizer. Bergkamp vormt de schakel tussen het eerste elftal, Jong Ajax en de jeugdopleiding, die wordt geleid door Ouaali.

Bergkamp zal de nadruk wel meer gaan leggen op zijn werk als individueel trainer. In die functie houdt hij zich op het trainingsveld bezig met de ontwikkeling en de doorstroming van jonge spelers.

Driemanschap

"Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie", aldus Van der Sar.

"We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club."

Van der Sar benadrukt dat hij als algemeen directeur nog wel eindverantwoordelijk blijft voor het wel en wee van Ajax, dat een dramatische seizoensstart kende.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de stand in de Eredivisie