FC Barcelona sluit zich aan bij de algemene staking in Catalonië en zal dinsdag niet trainen. Ook de twee andere Catalaanse clubs in de Primera Division, Espanyol en Girona, doen mee aan de actie die is geïnitieerd door veertig vakbonden en organisaties.

De staking is een reactie op het gewelddadige optreden van de Spaanse politie tijdens het referendum over Catalaanse onafhankelijkheid van afgelopen zondag, waarmee meer dan 840 gewonden te betreuren waren.

"FC Barcelona doet mee aan de staking en daarom zal de club dinsdag gesloten blijven", liet de club maandag weten. "Geen van de professionele teams of van de jeugdteams van FC Barcelona zal morgen trainen op het trainingscomplex Ciutat Esportiva."

Espanyol en Girona, doen eveneens mee aan de staking. "We schorten de activiteiten van alle teams op en de kantoren zijn gesloten", liet Girona in een verklaring weten.

Gesloten deuren

Maandag werd ook het werk al neergelegd door tal van Catalanen, onder wie medewerkers van FC Barcelona. De grootmacht won zondag achter gesloten deuren met 3-0 van Las Palmas.

Verdediger Gerard Piqué sloot niet uit dat hij stopt als international als zijn standpunt over de Catalaanse onafhankelijkheid voor problemen zorgt. "Er zijn veel mensen in Spanje die het niet eens zijn met wat er is gebeurd en die in democratie geloven", zegt hij op de website van Barcelona.

"Maar als het bestuur van de Spaanse voetbalbond mij als een probleem ziet, dan zal ik het team verlaten."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division