De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelt maandag een vooronderzoek in naar een vermeende elleboogstoot van ADO Den Haag-verdediger Tom Beugelsdijk.

Beugelsdijk zou zaterdag in de wedstrijd tegen NAC Breda Pablo Mari in het gezicht hebben geraakt na een luchtduel. De club uit Den Haag heeft tot dinsdagochtend 10.00 uur om te reageren naar aanleiding van het onderzoek.

ADO won op bezoek bij NAC met 0-1 doordat Beugelsdijk tien minuten voor tijd scoorde. De 27-jarige Hagenaar schoot de bal met links binnen na een hoekschop.

Door de overwinning klom ADO met tien punten naar de negende plaats op de ranglijst. NAC is met zeven punten de nummer veertien.

Van Weert

FC Groningen kan de komende twee wedstrijden in de Eredivisie niet beschikken over Tom van Weert. De aanvaller kreeg zaterdag in de slotfase van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-2) een directe rode kaart toen hij een overtreding maakte op Dirk Marcellis.

Groningen en Van Weert gingen maandag akkoord met het schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie van de KNVB van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De 27-jarige Van Weert mist daardoor de thuiswedstrijden tegen AZ en Willem II, op respectievelijk zondag 15 oktober en vrijdag 20 oktober.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie