FC Utrecht heeft zondag na twee flinke nederlagen op rij weer een punt gepakt in de Eredivisie. De Domstedelingen hielden Vitesse in Arnhem op 1-1.

Cyriel Dessers leek Utrecht, waar Erik ten Hag voor de honderdste keer op de bank zat tijdens een officiële wedstrijd, zelfs even drie punten te bezorgen toen hij in de 69e minuut de score opende.

Dessers kreeg de bal, na een rommelige spelsituatie opeens voor zijn voeten, en kon de bal achter keeper Remko Pasveer werken.

Dat betekende het duizendste eredivisiedoelpunt in stadion Gelredome. Het eerste doelpunt werd op 25 maart 1998 gemaakt door Dejan Curovic, toen Vitesse met 4-1 van NAC won.

 

Uiteindelijk moest Utrecht genoegen nemen met een punt. Mason Mount, een achttienjarige huurling van Chelsea, bracht in de 76e minuut de gelijkmaker op zijn naam. De middenvelder was twee minuten daarvoor als invaller in het veld gekomen.

Met tien punten uit zeven wedstrijden is FC Utrecht tiende op de ranglijst. Vitesse staat derde, met nu vier punten minder dan koploper PSV en één minder dan Feyenoord.

Sparta Rotterdam-Roda JC

Roda JC veroverde na zes opeenvolgende nederlagen de eerste punten dit seizoen in de Eredivisie. De Limburgers zegevierden in Rotterdam met 2-1 bij Sparta.

Voor de bezoekers kwamen Tsiy William Ndenge en Dani Schahin in de eerste helft tot scoren. Namens de thuisclub verkleinde Robert Mühren in de 78e minuut de achterstand.

Dankzij de eerste competitiezege deed Roda JC de laatste plek op de ranglijst over aan Willem II, dat zaterdag met 4-0 verloor bij PSV.

Sparta zakte naar de zestiende plek. Inclusief de verliespartij in de KNVB-beker bij RKC Waalwijk heeft de kwakkelende ploeg van trainer Alex Pastoor nu vier keer op rij verloren.

Wanhopig

Sparta begon aardig aan het duel waarin voor beide staartploegen veel op het spel stond. De eerste kansjes waren voor Thomas Verhaar en Ryan Sanusi, maar doelman Hidde Jurjus wist overeind te blijven.

Na een klein halfuur opende Ndenge de score met een fraaie kopbal (0-1). Met een sterke individuele actie verdubbelde Schahin zes minuten later de marge (0-2).

Na de rust trachtte Sparta nog wanhopig iets aan de achterstand te doen. Het rommelige offensief leverde echter alleen een doelpunt van Mühren op (1-2).

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie