Matthijs de Ligt is fit genoeg voor een plek in de selectie van Ajax voor het uitduel met sc Heerenveen van zondag. De zieke Mitchell Dijks is zaterdag buiten de selectie gelaten bij de Amsterdammers.

De Ligt (18) liep vorige week een zware hersenschudding op in het met 1-2 verloren thuisduel met Vitesse, maar hervatte deze week voorzichtig de training en kan nu weer spelen voor de ploeg van trainer Marcel Keizer.

Linksback Dijks, die dit seizoen een basisplaats heeft, wordt in de 19-koppige selectie vervangen door Damil Dankerlui. Zomeraanwinst Luis Orejuela is door Keizer om onbekende reden ook buiten de selectie gelaten.

Daarnaast is er nog geen plek voor Daley Sinkgraven. De middenvelder, die bij Ajax voornamelijk als linksback speelt, is net hersteld van een slepende knieblessure en kwam deze week twee keer in actie voor Jong Ajax.

Ongeslagen

Ajax slaagde er niet in de laatste twee competitieduels te winnen. Achtereenvolgens liep de formatie van coach Keizer puntenverlies op tegen ADO Den Haag (1-1) en dus Vitesse (1-2).

Het Heerenveen van trainer Jurgen Streppel is juist bezig aan een uitstekende reeks. De Friezen wonnen de laatste vijf wedstrijden en zijn als enige Eredivisionist nog ongeslagen dit seizoen.

Het duel tussen nummer twee Heerenveen en nummer zeven Ajax begint zondag om 14.30 uur. De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion wordt geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Live op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Eredivisie komend weekend? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie