Kirsten van de Ven is de nieuwe manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. Ze volgt Minke Booij op, die na het EK van afgelopen zomer afzwaaide bij de voetbalbond.

Van de Ven zette vorig jaar als speelster van FC Twente een punt achter haar loopbaan. De 87-voudig international behoorde tot het Oranje dat in 2009 brons pakte op het EK in Finland.

Na het door Nederland gewonnen EK van afgelopen zomer hoopt de 32-jarige Van de Ven in haar nieuwe rol bij de KNVB bij te dragen aan de toekomst van meisjes- en vrouwenvoetbal.

"De afgelopen jaren is de populariteit van het vrouwenvoetbal enorm toegenomen met als hoogtepunt het gewonnen EK", aldus de voormalig middenvelder.

"Met de continu groeiende groep voetballende meisjes en vrouwen vind ik het een enorme uitdaging om de ervaringen die ik heb opgedaan in mijn carrière in te zetten voor de toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal."

Verenigde Staten

Voordat Van de Ven bij FC Twente terechtkwam speelde ze voor Quinnipiac University en Florida State University in de Verenigde Staten, Willem II, Tyresö FF en FC Rosengard.

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee is content met de benoeming van Van de Ven. "Kirsten is jong en bevlogen, heeft in binnen- en buitenland voetbalervaring opgedaan en is van de nieuwe generatie, waardoor ze dicht bij de huidige lichting spelers staat", zegt hij.

"Kirsten wordt bij de KNVB een verbindende factor richting de Oranjevrouwen, de Eredivisie Vrouwen en de rest van het vrouwenvoetbal."

Booij maakte in mei van dit jaar haar vertrek al bekend, maar bleef tot en met het EK nog betrokken bij de KNVB. Per 1 september ging ze aan de slag als directeur van goededoelenstichting Spieren voor Spieren.