FC Twente heeft de tweede overwinning van het seizoen in de Eredivisie geboekt. De ploeg van coach René Hake won vrijdagavond in de Grolsch Veste de derby tegen Heracles Almelo met 2-1.

Fredrik Jensen bracht Twente al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Kort na rust zorgde Paul Gladon voor de gelijkmaker. Danny Holla bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand.

De Enschedeërs, die dit seizoen al vijf keer verloren in de Eredivisie, klimmen met zes punten uit zeven wedstrijden naar de vijftiende plaats. Heracles blijft met acht punten elfde.

Bij Heracles maakte Brandley Kuwas zijn rentree. De vleugelaanvaller was de laatste weken uit de roulatie door een knieblessure.

Twente kende een bliksemstart en kwam al in de tweede minuut op voorsprong door een treffer van Jensen. De Finse middenvelder gleed de bal van dichtbij binnen nadat een schot van Haris Vuckic werd gekeerd door doelman Bram Castro.

Castro

Kort daarna verzuimde de thuisploeg de marge uit te breiden. Castro redde op schoten van Jensen en Tom Boere en Lerin Duarte haalde een inzet van Vuckic van de lijn. Heracles kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen.

De Almeloërs kwamen na rust wel goed uit de kleedkamer. In de 52e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker van Gladon, die raak kopte uit een voorzet van Brahim Darri.

De derby leek op een gelijkspel af te stevenen, maar een kwartier voor tijd bracht Holla Twente opnieuw op voorsprong. De middenvelder krulde een vrije trap prachtig binnen.

In de slotfase was Oussama Assaidi nog dicht bij de 3-1, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant kwam Jeff Hardeveld net tekort om Heracles op gelijke hoogte te koppen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie