De voetbalsters van FC Twente hebben vrijdagavond punten verspeeld in de Eredivisie voor vrouwen. De koploper speelde in Enschede met 1-1 gelijk tegen VV Heerenveen. PSV kwam bij Achilles'29 eveneens niet verder dan 1-1.

Oranje-international Sherida Spitse bracht Twente op slag van rust op voorsprong. Tien minuten na de onderbreking zorgde Dayna Schra voor de gelijkmaker.

De aftrap van de wedstrijd tussen Twente en Heerenveen moest een uur worden uitgesteld omdat de KNVB geen arbitraal kwartet had aangesteld.

Ondanks het gelijkspel blijft Twente met acht punten uit vier wedstrijden aan kop. De voorsprong op nummer twee PSV bedraagt twee punten.

Bij de Eindhovense ploeg opende Kim DeCesare al in de eerste minuut de score tegen Achilles. Vijf minuten na rust bracht Bonita Theunissen de thuisploeg op gelijke hoogte.

Ajax

Ajax, dat met vijf punten uit drie duels de vierde plek op de ranglijst inneemt, kwam niet in actie tijdens de vierde speelronde.

ADO Den Haag klom dankzij een 3-1 thuiszege op Excelsior Barendrecht naar de derde plaats. De Haagse vrouwen hebben evenveel punten als Ajax, maar een iets beter doelsaldo.

In de vierde wedstrijd van deze speelronde haalde PEC Zwolle met 1-7 uit bij VV Alkmaar.