Manager Ronald Koeman van Everton sluit na de pijnlijke remise tegen Apollon Limassol (2-2) in de Europa League zijn ogen niet voor de harde realiteit.

"Mijn ploeg is aan het worstelen. De spelers halen hun eigen niveau niet'', liet de oud-international weten.

Everton begon met vier punten uit de eerste vijf duels zwak aan de competitie. Maar de laatste weken was de ploeg van Koeman met overwinningen in de League Cup en in de Premier League aan de betere hand.

Ook in het thuisduel met Apollon lonkte de overwinning. Twee minuten voor tijd kwam de Cypriotische ploeg nota bene met tien man alsnog op gelijke hoogte. Eerder verloor Everton met 3-0 van Atalanta Bergamo in de Europa League.

Bang

"Ik kan niet zeggen dat de spelers er niet voor gaan, dat ze er niet voor vechten. Maar ze zijn bang om vooruit te voetballen", vond de manager.

"Dat zag je vooral in de beginfase. Bijna elke bal ging terug bij ons en daar viel ook de eerste simpele goal van Apollon uit.''

Everton bezet momenteel de veertiende plek in de Premier League. Zondag om 15.15 uur speelt de club van Davy Klaassen en reservedoelman Maarten Stekelenburg thuis tegen Burnley, dat negende staat.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League