Manchester City kan naar verwachting ongeveer zes maanden lang geen beroep doen op Benjamin Mendy. De Franse linksback heeft een kruisband in zijn rechterknie gescheurd.

Dat gebeurde afgelopen weekeinde in de door Manchester City met 5-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Crystal Palace.

De blessure is ook een tegenvaller voor de Franse bondscoach Didier Deschamps, die eerder al aanvaller Ousmane Dembélé van FC Barcelona voor langere periode zag wegvallen.

Frankrijk hoopt zich in oktober rechtstreeks te plaatsen voor het WK volgend jaar in Rusland. Daarvoor is wel een eerste plaats in de kwalificatiepoule van het Nederlands elftal nodig. De verwachting is dat Mendy wel op tijd fit zal zijn voor het WK.

57 miljoen euro

Mendy kwam afgelopen zomer voor 57 miljoen euro over van AS Monaco en dwong meteen een basisplaats af. Tegen Crystal Palace viel hij zaterdag in de 29e minuut geblesseerd uit, waarna de ernst van de blessure vrijdag aan het licht kwam.

Zaterdag speelt City op Stamford Bridge de Premier League-topper tegen Chelsea. De ploeg van trainer Josep Guardiola gaatt met zestien punten uit zes wedstrijden aan kop in de Premier League. Chelsea staat derde met drie punten minder.

Bekijk het programma en de stand in de Premier Leaague