Matthijs de Ligt heeft donderdag de groepstraining hervat bij Ajax. Het is nog onduidelijk of de verdediger na zijn hersenschudding op tijd fit is voor het duel met sc Heerenveen van komende zondag.

De Ligt trainde donderdagochtend volgens Ajax "voorzichtig" mee met een uitgedunde spelersgroep. De meeste basisspelers uit de ploeg die vorig weekend met 1-2 van Vitesse verloor, hadden een vrije dag.

Woensdag had De Ligt al een individueel programma gevolgd op trainingscomplex De Toekomst. De 18-jarige verdediger liep zondag bij een botsing met Vitesse-spits Tim Matavz een hersenschudding op en moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Ajax speelt zondag om 14.30 uur in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen. De Friezen bezetten de tweede plek op de ranglijst van de Eredivisie en staan daarmee vijf plaatsen boven Ajax. De Amsterdammers hebben vier punten minder.

Oranje

Tweevoudig international De Ligt verneemt vrijdag of hij deel uitmaakt van de definitieve selectie van Oranje voor de interlands tegen Wit-Rusland en Zweden. De verdediger maakt deel uit van de voorselectie van bondscoach Dick Advocaat.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie