Daley Sinkgraven is blij dat hij maandagavond eindelijk weer een wedstrijd kon spelen. De linksback maakte na vijfenhalve maand blessureleed zijn rentree bij de wedstrijd tussen Jong Ajax en Telstar (1-1) in de Jupiler League.

"Vijfenhalve maand is een lange tijd. Ja, dat is echt lang", zegt de 22-jarige Sinkgraven op de website van Ajax. "Het was lekker om weer op het veld te staan."

Sinkgraven liep zijn knieblessure op tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Schalke 04 (2-0) op 13 april. Aanvankelijk werd niet gedacht dat de Ajacied zo lang uit de roulatie zou zijn, maar tijdens zijn revalidatie kreeg Sinkgraven meerdere keren te maken met een terugslag.

"Mijn rentree stond al twee weekjes eerder gepland, maar ik kreeg wéér een terugslag", vertelt de linkspoot. "Ik ben daarom blij dat ik nu heb kunnen spelen."

Samenvatting Jong Ajax - Telstar (1-1)
333
Samenvatting Jong Ajax - Telstar (1-1)

Akelig

Met zijn terugkeer komt er voor Sinkgraven een einde aan een zware periode van afwezigheid. "Het is akelig. Je denkt de hele tijd dat je weer kan. Dan ga je trainen en lukt het toch niet, dat is frustrerend. Ik heb het voetbal echt gemist."

Tegen Telstar werd Sinkgraven zoals gepland na zestig minuten gewisseld. "Dat was de bedoeling. Ik had zelf wel het gevoel dat ik zeventig of 75 minuten had kunnen spelen", vertelt de geboren Drent.

Met het gelijkspel tegen Telstar kon Jong Ajax als koploper van de Jupiler League niet tevreden zijn. "Wel balen natuurlijk van de uitslag. We hadden er in de slotfase zeker nog één bij kunnen maken", vindt Sinkgraven. "Dus dat is teleurstellend. Maar goed, voor mij persoonlijk is het lekker dat ik weer gespeeld heb."

De hoofdmacht van Ajax speelt zondag om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen de oude club van Sinkgraven: sc Heerenveen. Normaal gesproken komt dat duel nog te vroeg voor Sinkgraven.