Jong Ajax heeft in de Jupiler League verrassend punten verspeeld in de thuiswedstrijd tegen Telstar. De koploper kwam maandagavond op De Toekomst niet verder dan 1-1 tegen de Velsenaren.

Daley Sinkgraven maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree bij Jong Ajax. De linksback startte in de basis en werd na een uur spelen gewisseld voor Mauro Savastano.

Sinkgraven kwam op 13 april voor het laatst in actie voor Ajax in het Europa League-duel met Schalke 04. Hij stond sindsdien aan de kant vanwege een knieblessure. Begin deze maand hervatte hij de groepstraining.

Met Jong Ajax moest Sinkgraven in de 27e minuut de openingstreffer incasseren. Toine van Huizen kopte raak uit een hoekschop van Mohammed Osman. In de slotfase bracht Teun Bijleveld, die pas acht minuten in het veld stond de thuisploeg langszij.

Ondanks het gelijkspel behoudt Jong Ajax wel de koppositie in de Jupiler League. De ploeg van coach Michael Reiziger, die ontsnapte aan de eerste nederlaag van dit seizoen, voert met veertien punten uit zes duels de ranglijst aan. Fortuna Sittard volgt met een punt minder op de tweede plaats.

Jong PSV

In Eindhoven speelden Jong PSV en NEC in een aantrekkelijk duel met 3-3 gelijk. Sam Lammers scoorde na rust tweemaal namens de thuisploeg en werkte daarmee een 1-3 achterstand weg. Albert Gudmundsson maakte de andere treffer voor de Eindhovenaren.

Guus Joppen, Ted van de Pavert en Wojciech Golla waren trefzeker bij NEC, waarvoor Sven Braken kort na rust een penalty miste. Jong PSV eindigde de wedstrijd met tien man door een tweede gele kaart voor Kenneth Paal in de slotfase.

Door het gelijkspel bezet Jong PSV met negen punten de achtste plaats. NEC heeft evenveel punten, maar staat vanwege een iets beter doelsaldo zevende.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Jupiler League