Juventus-voorzitter Andrea Agnelli is maandag voor een jaar geschorst door het Italiaanse Sportgerecht. Hij zou met nog drie anderen banden hebben met leden van de maffia, die deel uitmaken van de harde supporterskern van de club.

Agnelli wordt verweten hooligans met verkeerde contacten toegangskaarten te hebben toegespeeld, dan wel te weinig hebben gedaan om te verhinderen dat ze die zouden krijgen.

Juventus, dat in de afgelopen zes jaar kampioen van Italië werd, kreeg zelf een boete van 300.000 euro. Voorzitter Agnelli persoonlijk moet 20.000 euro betalen.

De zakenman heeft de beschuldigingen altijd ontkend. De aanklager had een schorsing van tweeënhalf jaar gevraagd.

ECA

Agnelli is sinds 2010 voorzitter van Juventus. Vorige week werd hij nog verkozen tot voorzitter van de European Club Association (ECA), een organisatie die voetbalclubs in Europa vertegenwoordigt.

Het Juventus van trainer Massimiliano Allegri is ook dit seizoen weer op dreef in de Serie A. In de eerste zes competitieduels leed de club net als concurrent Napoli nog geen puntenverlies.

De 'Oude Dame' neemt het woensdag in de Champions League thuis op tegen Olympiakos. Het eerste groepsduel werd met 3-0 verloren van FC Barcelona.

Bekijk het programma en de standen in de Champions League