Vitesse krijgt donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen OGC Nice in Frankrijk te maken met de Russische scheidsrechter Aleksei Eskov.

De 39-jarige Eskov wordt in de Allianz Riviera geassisteerd door zijn landgenoten Dmitri Mosyakin, Igor Demeshko, Mikhail Vilkov en Vladimir Moskalev. De vierde man is Valeri Danchenko.

Vorig seizoen had Eskov de leiding over Ajax-Panathinaikos in de Europa League. De Amsterdammers wonnen die wedstrijd in de eigen Arena met 2-0 door doelpunten van Lasse Schöne en Kenny Tete.

Het duel tussen het Nice van recordinternational Wesley Sneijder en Vitesse begint donderdag om 19.00 uur. De Arnhemmers begonnen de groepsfase van de Europa League met een 2-3 thuisnederlaag tegen Lazio.

Nice, dat eerder dit seizoen nog te sterk was voor Ajax in de voorronde van de Champions League, begon het toernooi met een 1-5 overwinning op bezoek bij Zulte Waregem.

Blom en Nijhuis

Kevin Blom en Bas Nijhuis kregen maandag ook een Europa League-duel toegewezen door de UEFA. Blom heeft donderdag in Albanië om 21.05 uur de leiding over FK Skënderbeu-Young Boys en krijgt daarbij assistentie van Charl Schaap, Joost van Zuilen, Jeroen Manschot en Allard Lindhout.

Nijhuis fluit om 19.00 uur de wedstrijd tussen 1. FC Köln en het Servische FK Crvena Zvezda. Rob van de Ven, Jan de Vries, Serdar Gözübüyük en Siemen Mulder zijn de assistenten.

Zondag maakte de UEFA al bekend dat Björn Kuipers dinsdag de Champions League-topper tussen Borussia Dortmund en Real Madrid leidt. Het is de vierde keer dat hij een Europees duel van Real fluit.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League