Feyenoord moet het in de komende maanden zonder Eric Botteghin doen. De centrale verdediger kampt met een kruisbandblessure en wacht een lang herstel.

Eerder maandag meldde de Rotterdamse club al dat Botteghin niet meereisde naar Napels voor het Champions League-duel met Napoli van dinsdag, maar de kwetsuur blijkt nu erger.

De 30-jarige Botteghin speelde vorig seizoen alle competitieduels voor Feyenoord en stond ook dit seizoen weer in de basis. De Braziliaan wordt tegen Napoli in de selectie vervangen door Bart Nieuwkoop.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst moet het in stadion San Paolo naast Botteghin stellen zonder de al langer uitgeschakelde Nicolai Jörgensen en Kenneth Vermeer.

De 21-koppige selectie van Feyenoord vloog maandagochtend naar Napels en werkt maandagavond een training af in het stadion van de Serie A-club.

Slechte generale

Feyenoord kende door de verrassende thuisnederlaag tegen NAC van zaterdag, waarbij Botteghin de hele wedstrijd speelde, een slechte generale voor de ontmoeting met Napoli. De Italianen wonnen laatste duel voorafgaand aan de Champions Leage-wedstrijd met 2-3 van SPAL.

Twee weken geleden ging Feyenoord tijdens het eerste groepsduel in de Champions League kansloos met 0-4 onderuit tegen Manchester City. Napoli verloor toen met 2-1 bij Shakhtar Donetsk.

De wedstrijd tussen Napoli en Feyenoord staat onder leiding van de Schotse scheidsrechter William Collum en begint dinsdag om 20.45 uur.

De selectie van Feyenoord: Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Jeremiah St. Juste, Ridgeciano Haps, Jan-Arie van der Heijden, Jean-Paul Boëtius, Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Sam Larsson, Bilal Basaçikoglu, Kevin Diks, Miquel Nelom, Steven Berghuis, Renato Tapia, Sofyan Amrabat, Justin Bijlow, Brad Jones, Jens Toornstra, Michiel Kramer, Ramon ten Hove en Dylan Vente.

Napoli-Feyenoord wordt dinsdag live uitgezonden op NU.nl en in de NUsport-app. De uitzending begint om 20.00 uur en de aftrap is om 20.45 uur. Op NU.nl zijn direct na afloop ook alle clips met hoogtepunten van de andere wedstrijden te zien.

Bekijk het programma en de standen in de Champions League