PSV heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Mede dankzij twee goals en een assist van Adam Maher werden donderdag de amateurs van SDC Putten met 0-4 verslagen.

Maher, die vorig seizoen werd verhuurd aan het Turkse Osmanlispor, kreeg voor het eerst in ruim anderhalf jaar tijd weer eens speeltijd van coach Phillip Cocu en greep die kans met beide handen aan.

Al na vijf minuten opende de middenvelder op Sportpark Putter Eng met een fraai afstandsschot de score. PSV verzuimde daarna om verder weg te lopen bij de Hoofdklasser, waardoor die stand bij rust nog steeds op het scorebord stond.

Pas in het laatste halfuur bracht PSV het krachtsverschil in de score tot uitdrukking. Derrick Luckassen kopte in de 61e minuut na een assist van Maher van dichtbij raak, waarna de aangever er negen minuten later met zijn tweede van de avond 0-3 van maakte.

Lammers

Maher stond tien minuten voor tijd ook aan de basis van de 0-4 van Sam Lammers. De middenvelder stuurde invaller Albert Gudmundsson diep, waarna het voor Lammers een koud kunstje was om op aangeven van de IJslander te scoren.

Cocu gunde in het duel met Putten onder anderen aanvoerder Marco van Ginkel en verdedigers Santiago Arias en Nicolas Isimat-Mirin rust.

PSV hoopt dit seizoen voor de tiende keer in de clubhistorie de beker te pakken. De laatste bekerwinst van de Eindhovenaren dateert al van 2012, toen in de finale van Heracles Almelo werd gewonnen.

Bekijk de uitslagen in de eerste ronde van de KNVB-beker