Brighton & Hove Albion heeft woensdag Tim Krul definitief overgenomen van Newcastle United. De Nederlandse doelman speelde vanaf het begin van het huidige seizoen al op huurbasis voor de 'Seagulls'.

Krul zette zijn handtekening onder een éénjarige verbintenis in het American Express Community Stadium.

De achtvoudig Oranje-international stond de afgelopen twaalf jaar onder contract bij Newcastle United, dat hem in 2005 wegplukte uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Krul stond in totaal 160 keer onder de lat van Newcastle United, waarmee hij in het seizoen 2009/2010 promoveerde naar de Premier League.

Eind 2015 sloeg bij Krul het noodlot toe toen hij in het EK-kwalificatieduel van Nederland met Kazachstan (1-2 winst) een zware knieblessure opliep. Hij wist daarna zijn basisplaats bij Newcastle United niet meer te heroveren.

Krul werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Ajax, maar omdat hij daar nauwelijks aan de bak kwam, stapte hij in de winterstop over naar AZ.

Pröpper

Krul is bij Brighton ploeggenoot van zijn landgenoten Soufyan Ahannach en Davy Pröpper. De club uit het zuiden van Engeland bezet na vijf speelrondes de veertiende plaats in de Premier League.

Krul maakte vooralsnog echter alleen minuten in de met 1-0 verloren League Cup-wedstrijd van dinsdag tegen AFC Bournemouth.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League