In navolging van de ontslagen Frank de Boer heeft ook assistent-coach Orlando Trustfull zijn congé gekregen bij Crystal Palace. De Nederlander moet plaatsmaken voor nieuwe stafleden na de aanstelling van Roy Hodgson.

Trustfull ging deze zomer samen met De Boer aan de slag bij de Londense club. De twee werkten eerder ook al samen bij Ajax en Inter.

Afgelopen maandag werd De Boer echter al na 77 dagen op straat gezet door de 'Eagles', die na vier wedstrijden troosteloos onderaan staan met nul punten en evenzoveel doelpunten in de Premier League.

Crystal Palace laat zaterdag in een verklaring op de website weten dat ook Trustfull het veld moet ruimen op Selhurst Park, evenals Sammy Lee en Ryland Morgans.

Hodgson

Een dag na het ontslag van De Boer presenteerde Crystal Palace de ervaren Hodgson (70) als opvolger van de oud-international. Nog nooit eerder was een manager bij zijn vaste aanstelling in de Premier League ouder dan de ex-bondscoach van Engeland.

Hodgson, die een verleden als jeugdspeler bij de Zuid-Londense club heeft, nam Ray Lewington mee als zijn assistent. Verder werd Steven Reid aangesteld als veldtrainer.

Crystal Palace gaat zaterdagmiddag bij het debuut van Hodgson in de thuiswedstrijd tegen Southampton op jacht naar de eerste punten.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Premier League