De UEFA stelt een onderzoek in naar een incident tijdens het Champions League-duel tussen Celtic en Paris Saint-Germain van dinsdag, waarbij een fan van de thuisclub Kylian Mbappé probeerde aan te vallen.

De supporter rende na de 0-3, gemaakt door Edinson Cavani uit een strafschop, het veld op en maakte een trappende beweging richting de 18-jarige Mbappé. Hij raakte de spits niet.

Celtic moet zich op donderdag 19 oktober verantwoorden voor de ethische en disciplinaire commissie van de UEFA, meldt de Europese voetbalbond woensdag.

De Schotse topclub werd door de UEFA al vaak bestraft voor het overtreden van de regels. In de laatste zes jaar werd Celtic twaalf keer op de vingers getikt en moest het in totaal zo'n 186.000 euro aan boetes betalen.

Samenvatting Celtic-Paris Saint-Germain (0-5)
180
Samenvatting Celtic-Paris Saint-Germain (0-5)

Uitgejouwd

De fan die Mbappé probeerde te trappen werd uitgejouwd door de Celtic-aanhang. "Dat zei alles", oordeelde Celtic-manager Brendan Rodgers. "Zo'n actie is heel teleurstellend in ieder stadion en bij elke club."

Het duel tussen Celtic en PSG eindigde, mede dankzij een doelpunt van supertalent Mbappé, in 0-5. Daarmee leden de Schotten de grootste Europese thuisnederlaag ooit, terwijl de Franse topclub nog nooit zo'n ruime uitoverwinning boekte in Europa.

FC Basel

Celtic is niet de enige club die moet vrezen voor een straf van de UEFA. Ook het FC Basel van Ricky van Wolfswinkel wordt onderzocht door de Europese voetbalbond. 

Supporters van de Zwitserse club staken vuurwerk af tijdens het duel met Manchester United op Old Trafford (3-0). Basel moet net als Celtic op 19 oktober verschijnen voor de disciplinaire commissie van de UEFA.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Champions League