Sam Allardyce heeft Crystal Palace-voorzitter Steve Parish laten weten dat hij er niet voor open staat om de maandag ontslagen Frank de Boer op te volgen bij de Premier League-club.

De 62-jarige Engelsman was eerder dit jaar al manager op Selhurst Park, maar vertrok in mei al na vijf maanden en liet toen weten voorlopig niet terug te keren in het voetbal.

"Om het voor iedereen duidelijk te maken en de speculatie te stoppen: ik heb met Steve gesproken en gezegd dat ik niet klaar ben voor een rentree", zegt Allardyce dinsdag tegen Sky Sports.

"Hij heeft me de baan niet aangeboden, maar wilde weten hoe ik erover dacht. Het was een heldere vraag en ik kwam tot de conclusie dat ik op dit moment niet wil terugkeren."

De Boer werd maandag al na 77 dagen op straat gezet door Crystal Palace. De oud-trainer van Ajax en Internazionale verloor de eerste vier competitieduels met de club. De 'Eagles' kwamen daarin bovendien niet tot scoren.

Druk

Onder leiding van Allardyce handhaafde Crystal Palace zich vorig seizoen in de Premier League. De club eindigde op de veertiende plaats met 41 punten uit 38 wedstrijden.

De voormalig bondscoach van Engeland heeft te doen met De Boer. "Er heerst echt een enorme druk, meer dan ooit. Dat hebben we maar weer gezien bij het het vroege ontslag van Frank."

Allardyce is blij dat hij even afstand heeft genomen van het voetbal. "Het zou niet lekker voelen om nu weer als manager aan de slag te gaan. Ik geniet van mijn leven en geniet ervan om anderen te zien omgaan met de druk van de Premier League."

Eerder was 'Big Sam' in de Premier League trainer van Newcastle United, Sunderland, West Ham United, Bolton Wanderers en Blackburn Rovers.

Gemoederen

Het vroege congé van De Boer houdt de gemoederen in Engeland behoorlijk bezig. Vrij snel lieten managers Antonio Conte (Chelsea) en José Mourinho (Manchester United) al weten mee te voelen met de oud-verdediger en maandagavond sprak West Ham United-trainer Slaven Bilic woorden van dezelfde strekking.

"Of het ontslag van De Boer door mijn hoofd spookte? Ja, daar ga ik niet over liegen", zei de Kroaat na het gewonnen thuisduel met Huddersfield Town, waardoor de Londense club de eerste punten van het seizoen pakte.

"Maar ik ben 49 jaar en loop al mee sinds mijn achttiende, dus ik weet hoe het werkt. Om eerlijk te zijn ben ik de fase dat ik me zorgen maakte al voorbij, maar niet op een negatieve manier."

Roy Hodgson (70), die net als Allardyce oud-bondscoach van Engeland is en een lange trainerscarrière kent, is bij de bookmakers topfavoriet voor de opvolging van De Boer.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League