Het vertrek van Frank de Boer maandag bij Crystal Palace is het snelste ontslag ooit van een trainer in de Premier League. 

De Nederlander was slechts vier competitiewedstrijden in dienst van de Londense club. Die vier duels - tegen Huddersfield Town (0-3), Liverpool (1-0), Swansea City (0-2) en Burnley (1-0) - werden allemaal verloren. Crystal Palace wist onder leiding van De Boer niet eens een doelpunt te maken.

Het record in de Premier League, die in 1992 werd opgericht, stond op naam van de Engelsman Les Reed, die eind 2006 zeven wedstrijden de leiding had bij Charlton Athletic, dat toen nog uitkwam op het hoogste niveau.

Ook de Amerikaan Bob Bradley (2016 bij Swansea City), de Fransman Jacques Santini (in 2004 bij Tottenham Hotspur) en Sammy Lee (2007 bij Bolton Wanderers) moesten bijzonder snel weg bij een Premier League-club. Zij zaten alle drie elf wedstrijden op de bank.

Als we kijken naar het aantal dagen, dan spant Reed nog wel steeds de kroon. De Brit kreeg bij Charlton al na veertig dagen zijn ontslag. De Boer staat met 77 dagen derde op dit lijstje, nog achter René Meulensteen. De Nederlander moest in het seizoen 2013/2014 na 75 dagen plaatsmaken bij Fulham.

Contract

Het ontslag van De Boer, die nog tot medio 2020 onder contract stond op Selhurst Park, komt niet als een verrassing.

Vorige week melden Britse media dat hij de laan uit zou worden gestuurd als zondag verloren zou worden van Burnley. Crystal Palace ging vervolgens nipt onderuit op Turf Moor, ondanks veel kansen voor de ploeg van De Boer.

Naar verluidt is Crystal Palace al nagenoeg rond met de opvolger van De Boer. Volgens Engelse media zal de club binnen 24 uur Roy Hodgson presenteren als nieuwe trainer. De 70-jarige Hodgson werd vorig jaar na het EK ontslagen als bondscoach van Engeland.

De volgende wedstrijd van Crystal Palace is zaterdag om 13.30 uur thuis tegen Southampton.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League