Trainer René Hake staat onder druk bij FC Twente. Hij verloor zondag ook de vierde wedstrijd met zijn ploeg, uit tegen Sparta Rotterdam (1-0).

Directeur Jan van Halst van FC Twente ging na de nederlaag niet pal achter zijn coach staan. "Natuurlijk geloven we in hem", zei hij voor de camera van FOX Sports.

"Ik kom al jaren uit het voetbal, René Hake ook. Als je blijft verliezen, dan moet je misschien iets doen. Ik ga nu na de wedstrijd niet allerlei uitspraken doen. We gaan morgen weer praten en kijken hoe het beter moet."

Hake vond het geen punt dat Van Halst niet meteen zijn onvoorwaardelijke steun voor hem uitsprak. "Want juist dan moet je uitkijken", zei hij lachend. "Wij werken met elkaar en hebben vertrouwen dat het goedkomt. Als andere mensen dat niet hebben, dan moeten ze er iets anders van vinden."

Aanknopingspunten

Van Halst ontkent de verhalen dat spelers bij hem geklaagd zouden hebben over Hake. De hoofdtrainer van FC Twente ziet ondanks de mislukte start van het seizoen voldoende aanknopingspunten voor een betere toekomst.

"We moeten keihard blijven werken en goed trainen. Zo kunnen we zorgen dat ook de nieuwe spelers beter aan elkaar kunnen wennen", zei Hake, die op dat punt gelijk kreeg van Van Halst. "We hebben laat spelers gehaald. Dat zie je nu aan de afstemming in het elftal."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie