De voetbalsters van Ajax hebben in hun tweede wedstrijd van het seizoen genoegen moeten nemen met een gelijkspel. De landskampioen speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk bij FC Twente.

Inessa Kaagman bracht de vrouwen van Ajax een kwartier voor tijd op voorsprong. Vier minuten later zorgde Myrthe Moorrees voor de gelijkmaker.

Door het gelijkspel staan beide ploegen na twee duels op vier punten. Ajax versloeg vorige week in zijn openingswedstrijd Achilles '29 met 2-0 en Twente won met 0-3 bij PEC Zwolle.

PSV speelde thuis tegen sc Heerenveen eveneens met 1-1 gelijk. Nathalie van den Heuvel opende op slag van rust de score voor de Friezinnen. Kort na de onderbreking bracht Vanessa Susanna met haar vierde treffer van het seizoen voor de gelijkmaker.

PSV verzamelde in de eerste twee wedstrijden eveneens vier punten. De Eindhovense ploeg gaat aan kop omdat het een beter doelsaldo heeft dan Ajax en Twente.

ADO Den Haag speelde voor eigen publiek in zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle. In de vierde wedstrijd van vrijdagavond won Achilles thuis met 4-2 van Excelsior Barendrecht.