De wedstrijd in de Jupiler League tussen De Graafschap en MVV is vrijdagavond na iets meer dan twintig minuten tijdelijk onderbroken door de arbitrage.

Supporters van de bezoekende club uit Limburg gooiden vuurwerk op het veld. Daarop besloot arbiter Martin van den Kerkhof het duel stil te leggen.

Op dat moment leidde MVV met 1-0 door een eigen doelpunt van Filip Bednarek. De wedstrijd werd na tien minuten onderbreking weer hervat.

MVV won het duel uiteindelijk met 1-2 en komt daarmee na vier duels op tien punten. De ploeg uit Maastricht bezet de tweede plaats achter FC Oss.

Cambuur

Niet alleen op De Vijverberg waren er problemen, maar ook in Leeuwarden. De ontmoeting tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht moest na een uur worden onderbreken wegens rookontwikkeling in een hoek van het stadion.

De oorzaak van het incident was niet meteen duidelijk. Het duel kon niettemin redelijk snel worden hervat.

De wedstrijd begon al met ruim een half uur vertraging, omdat een deel van het kunstgrasveld in het drijfnatte Leeuwarden bobbels vertoonde. Overvloedig regenwater zorgde vooral rond de middencirkel voor een onbespeelbaar terrein.

Met het prikken van gaatjes in het veld slaagden stewards erin om het water te laten wegstromen. Daardoor kon de wedstrijd iets na 20.30 uur alsnog beginnen in Friesland.

De wedstrijd tussen Cambuur en Utrecht eindigde in 2-2.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Jupiler League