Esteban Cambiasso heeft vrijdag besloten om na negentien seizoenen zijn carrière als profvoetballer te beëindigen. De 37-jarige middenvelder wil zich volgens Argentijnse media concentreren op een loopbaan als trainer.

De laatste club van Cambiasso was Olympiakos Piraeus. Met de Griekse club veroverde hij de afgelopen twee seizoenen de landstitel.

De Argentijn begon zijn carrière in 1998 in eigen land bij Independiente. Na een seizoen bij River Plate maakte hij in de zomer van 2002 de overstap naar Real Madrid.

Met de 'Koninklijke' won Cambiasso onder meer de landstitel en de Europese Super Cup. Na twee seizoenen in Madrid verhuisde hij naar Internazionale, waar hij zijn beste periode uit zijn loopbaan kende.

Hij speelde in totaal tien seizoenen bij Inter. Met de Italiaanse club won hij in het seizoen 2009/2010 de Champions League en werd hij vijf keer landskampioen.

Medio 2014 verruilde Cambiasso Inter voor Leicester City, waar hij na één seizoen weer vertrok om aan de slag te gaan bij Olympiakos.

Hij droeg tevens 52 keer het shirt van de Argentijnse nationale ploeg, waarvoor hij vijf keer scoorde. In 2006 speelde hij zijn enige WK.