Adrien Silva, die op de slotdag van de transfermarkt overstapte van Sporting Lissabon naar Leicester City, mag tot januari volgend jaar niet uitkomen voor zijn nieuwe club omdat de transfer veertien seconden te laat werd afgerond.

De FIFA oordeelde woensdag dat de overgang van zo'n 25 miljoen euro wel geldig is, maar dat middenvelder Silva door de te late overschrijving de rest van dit kalenderjaar niet in actie mag komen voor Leicester.

De Engelse landskampioen van 2016 is het niet eens met de beslissing van de wereldvoetbalbond en stelt alles in het werk om de Portugese international alsnog speelgerechtigd te krijgen.

"We werken met Adrien en Sporting aan de problemen rond de afronding van de transfer en onderzoeken alle opties om tot een oplossing te komen", zegt een woordvoerder van Leicester woensdag tegen de BBC.

Sporting-voorzitter Bruno de Carvalho vreest niets te kunnen betekenen voor de nieuwe club van Silva. "De overgang van Adrien is afgerond. Hopelijk kan Leicester een oplossing voor hem vinden."

2007

De 28-jarige Silva speelde sinds 2007 op een enkele uitleenperiode na louter voor Sporting. Hij werkte 237 officiële duels af voor de Portugese topclub.

Als speler van Portugal kwam hij tot twintig interlands. Met de ploeg van bondscoach Fernando Santos legde hij vorig jaar in Frankrijk beslag op de Europese titel door in de finale na verlenging met 1-0 van het thuisland te winnen.

Bij Leicester, dat na drie speelronden vijftiende staat in de Premier League, geldt Silva als de opvolger van Danny Drinkwater. De 27-jarige middenvelder stapte op de slotdag van de transfermarkt over naar Chelsea.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League