Roda JC heeft zich woensdag versterkt met Ashton Götz. De 24-jarige rechtsback komt transfervrij over van Hamburger SV en tekent voor een jaar met een optie op een extra seizoen.

Götz, die zowel een Amerikaans als een Duits paspoort heeft, doorliep de jeugdopleiding van de Bundesligaclub en maakte er in 2014 zijn debuut in de hoofdmacht.

In totaal kwam de verdediger tot twaalf wedstrijden in de hoofdmacht van HSV. Zijn meeste duels werkte hij af in het tweede elftal van de club waar tegenwoordig Nederlander Rick van Drongelen onder contract staat.

"Ashton had een aflopend contract bij HSV. Hierdoor zijn wij in de gelegenheid gekomen om deze getalenteerde speler aan te trekken", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven op de site van Roda.

"Snelheid en positiespel zijn specifieke kwaliteiten die Ashton in zijn bezit heeft en deze kwaliteiten kunnen wij zeer goed gebruiken om ons elftal completer te maken."

Achtste aanwinst

Götz is na Hidde Jurjus (PSV), Filip Kurto (Excelsior), Mario Engels (Slask Wroclaw), Simon Gustafson (Feyenoord), Jorn Vancamp (Anderlecht), Jannes Vansteenkiste (Royal Antwerp FC) en Tsiy Nedenge (Borussia Mönchengladbach) de achtste aanwinst van Roda deze zomer.

De ploeg van trainer Robert Molenaar begon slecht aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. De eerste drie wedstrijden gingen verloren.

Achtereenvolgens waren PEC Zwolle (4-2), Vitesse (1-3) en PSV (2-0) te sterk voor de Limburgers. Zondag is FC Utrecht in stadion Galgenwaard de vierde tegenstander van het seizoen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie