​Spanje heeft de overtuigende overwinning op Italië dinsdag een vervolg gegeven door met 0-8 te winnen in Liechtenstein. De 'Azzurri' ontdeden zich op eigen veld nipt van Israël (1-0).

Koploper Spanje dankte de zevenklapper in Vaduz aan goals van aanvoerder Sergio Ramos, Alvaro Morata (twee), Isco, David Silva, Iago Aspas (twee) en een eigen doelpunt van Maximilian Göppel.

Daardoor kwam 'La Roja' in groep G van de WK-kwalificatiereeks op 22 punten uit acht wedstrijden, drie meer dan naaste belager Italië. Spanje heeft bovendien een veel beter doelsaldo: +29 om +12.

Ciro Immobile kroonde zich namens de Italianen tot matchwinner in het Mapei Stadium in Reggio Emilia. De spits verschalkte de Israëlische doelman Ariel Harush in de 53e minuut.

Buurlanden Macedonië en Albanië kwamen een 1-1 gelijkspel overeen. Odise Roshi opende de score, maar Aleksandar Trajkovski zorgde met een benutte strafschop voor opluchting in Strumica.

Groep I

Turkije en IJsland deden goede zaken in groep I. Beide landen pakten drie belangrijke punten in de strijd om een ticket naar Rusland.

In Eskisehir hielp Cenk Tosun Turkije een kwartier voor tijd met de winnende treffer langs concurrent Kroatië (1-0). IJsland rekende op eigen veld dankzij twee goals van Gylfi Sigurdsson met 2-0 af met Oekraïne.

Kroatië gaat na acht van de tien duels nog wel aan de leiding in de poule. Het heeft net als IJsland zestien punten, maar wel een beter doelsaldo. Turkije en Oekraïne volgen met veertien punten.

De ontmoeting tussen de twee landen die geen aanspraak meer maken op plaatsing voor het WK eindigde in een 0-1 overwinning voor Finland. Teemu Pukki maakte het enige doelpunt in Kosovo.

Groep D

Servië kwam in groep D weer een stapje dichter bij deelname aan het WK. Het Balkanland won dankzij Aleksandar Kolarov met 0-1 in Ierland en kwam daardoor op achttien punten, vier meer dan nummer twee Wales.

De Britten boekten zelf een 0-2 zege in Moldavië. De productie van de halvefinalist van het EK van vorig jaar werd verzorgd door Hal Robson-Kanu en Aaron Ramsey. Oostenrijk en Georgië speelden met 1-1 gelijk in Wenen.

Ierland staat derde, met één puntje minder dan Wales. Oostenrijk (negen punten) staat vierde, voor Georgië (vijf) en Moldavië (twee).

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de WK-kwalificatie