Jong Oranje heeft dinsdag ook de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK onder-21 niet kunnen winnen. De beloftenploeg van Art Langeler ging in en tegen Schotland met 2-0 onderuit.

Oliver Burke zorgde na iets meer dan een uur spelen voor de openingsgoal in Paisley. De 20-jarige rechtsbuiten, die vorige week van RB Leipzig naar West Bromwich Albion verkaste, schoot binnen na een afgeslagen hoekschop.

In de 79e minuut profiteerde Stephen Mallan van een blunder van Pablo Rosario (Jong PSV), die de bal panklaar legde voor de dankbare middenvelder van Burnley.

Afgelopen vrijdag moest Nederland zich in Doetinchem nog tevredenstellen met een puntendeling tegen Engeland (1-1). Daardoor staat Jong Oranje na twee wedstrijden op de voorlaatste plaats, met net als hekkensluiter Andorra slechts één punt.

Langeler koos dinsdag in Schotland voor dezelfde elf spelers als tegen Engeland. Dat betekende dat onder anderen Frenkie de Jong, Steven Bergwijn, Bart Ramselaar, Jeremiah St. Juste, Rick van Drongelen en Denzel Dumfries aan de aftrap stonden.

Toch kwamen de Nederlandse beloften er nauwelijks aan te pas tegen de stugge Schotten, die twee van de spaarzame kansen wel wisten te verzilveren in het stadion van St. Mirren.

Groep 4

Oekraïne gaat met vier punten uit twee duels voorlopig aan de leiding in kwalificatiegroep 4. Schotland volgt met drie punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Letland staat met twee punten derde, voor Engeland dat ook nog een duel tegoed heeft.

Het EK onder-21 wordt in juni 2019 in Italië gespeeld. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. Vier nummers twee spelen in een play-off tegen elkaar voor de laatste twee tickets.