Virgil van Dijk heeft dinsdag de groepstraining bij Southampton weer hervat. De Nederlandse verdediger, die vergeefs een zomerse transfer probeerde af te dwingen, ontbrak wekenlang op het trainingsveld van de 'Saints'.

De 26-jarige Van Dijk trainde de hele voorbereiding op het lopende seizoen individueel en weigerde mee te gaan op trainingskamp terwijl hij in afwachting was van een overstap naar Liverpool.

Southampton wilde echter niet meewerken aan een vertrek van de Oranje-international, die officieel niet in de selectie zat vanwege een virus, en dus staat Van Dijk nog tot de zomer van 2022 onder contract in het St. Mary's Stadium.

Na zijn wekenlange afwezigheid sloot de oud-speler van FC Groningen en Celtic dinsdag weer aan bij de rest van de groep en lijkt hij op korte termijn weer terug te kunnen keren in het eerste elftal van Mauricio Pellegrino.

Door alle transferperikelen en een gebrek aan wedstrijdritme maakte Van Dijk ook geen deel uit van de selectie van bondscoach Dick Advocaat voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (0-4 verlies) en Bulgarije (3-1 winst).

Van Dijk speelde zijn laatste wedstrijd in januari van dit jaar. De Brabander ging toen met een enkelblessure naar de kant in het gewonnen competitieduel met Leicester City (3-0).