Ajax-directeur Edwin van der Sar is dinsdag in Genève herkozen in het bestuur van de ECA. Juventus-president Andrea Agnelli is de nieuwe voorzitter van de belangenvereniging van Europese clubs.

Van der Sar blijft net als Agnelli, Josep Maria Bartomeu (FC Barcelona), Nasser Al-Khelaifi (Paris Saint-Germain), Ed Woodward (Manchester United), Peter Lawwell (Celtic), Pedro Lopez Jimenez (Real Madrid), Ivan Gazidis (Arsenal), Jean-Michel Aulas (Olympique Lyon), Michael Verschueren (Anderlecht), Dariusz Mioduski (Legia Warschau) en Aki Riihilahti (HJK Helsinki) zitting houden in het bestuur.

Anders Hörsholt (FC Kopenhagen), Michael Gerlinger (Bayern München) en Domingos Oliveira (Benfica) zijn de nieuwe gezichten in de 'Executive Board' van de ECA.

Van der Sar, sinds 2012 Ajax-directeur, trad in 2013 toe tot het ECA-bestuur om de belangen van de Nederlandse clubs te behartigen. De voormalig keeper is ook de voorzitter van de werkgroep jeugdvoetbal.

Agnelli

De 41-jarige Agnelli kreeg het vertrouwen van de ECA-leden om Karl-Heinz Rummenigge op te volgen als voorzitter van de belangenvereniging.

Rummenigge was sinds de oprichting van de ECA in 2008 voorzitter. De bestuursvoorzitter van Bayern München besloot zich niet meer herkiesbaar te stellen omdat hij het tijd vond voor een ander op deze post.

Zijn opvolger Agnelli zal de ECA samen met Arsenal-baas Gazidis vertegenwoordigen in het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA.

De ECA heeft ruim tweehonderd leden, waaronder de grootste en rijkste voetbalclubs. Er is regelmatig veel kritiek over de groeiende kloof tussen de topploegen en de andere clubs in Europa.

Namens Nederland zijn naast Ajax ook Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse, FC Twente, FC Utrecht en sc Heerenveen ECA-lid.