Hakim Ziyech heeft een belangrijk aandeel geleverd in een WK-kwalificatiezege van Marokko. De middenvelder van Ajax maakte vrijdagavond twee doelpunten in de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Mali.

Ziyech opende in de negentiende minuut de score voor Marokko en hij zorgde na iets meer dan een uur spelen voor 3-0.

Hij behoorde voor het eerst sinds oktober vorig jaar weer tot de Marokkaanse selectie. Bondscoach Hervé Renard passeerde de 24-jarige middenvelder voor de Afrika Cup in januari.

Ziyech wilde daarop niet meer voor Marokko uitkomen zolang Renard de bondscoach is. Na een verzoeningsgesprek besloot hij zich toch weer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg.

Mahi

Mimoun Mahi luisterde zijn debuut voor Marokko op met een doelpunt. De aanvaller van FC Groningen viel tien minuten voor tijd in en bepaalde in de slotfase de eindstand op 6-0.

De overige doelpunten kwamen op naam van Khalid Boutaib, Achraf Hakimi en Faycal Fayr. Mali eindigde het duel met slechts negen man door rode kaarten voor Bakaye Dibassy en Mohamed Konaté in de tweede helft.

Ziyech speelde de hele wedstrijd mee bij de 'Leeuwen van de Atlas', waar Feyenoorder Karim El Ahmadi vijf minuten voor tijd werd gewisseld.

Marokko gaat met vijf punten uit drie wedstrijden aan kop in groep C. Ivoorkust staat met vier punten tweede, maar speelt zaterdag nog een uitwedstrijd tegen Gabon.

Alleen de nummer één in de poule plaatst zich voor het WK van volgend jaar in Rusland.